Om vårt dagis

 

Dogga Dagis är ett personligt och fräscht hunddagis på Södermalm med plats för cirka 30 hundar. Hos oss ska hundarna trivas och kunna koppla av. Därför har vi valt att ha hundarna i små grupper om cirka fyra till sex individer då de ska sova och ta det lugnt i sina boxar. Vår målsättning är att alla hundar ska må bra hos oss och kunna våga visa upp varenda sida av deras personlighet. Vi använder oss endast av lugna metoder och kommer aldrig försöka trycka bort en ljudlig/aktiv sida hos en hund endast på grund av själviska anledningar. Hos oss får alla hundar blomma ut. Vi tror på att det bidrar till en välkomnande miljö för våra dagishundar och stärker deras självförtroende. Därför väljer vi även att gå med mindre grupper på promenaderna så varje hund får personlig tid. Det är viktigt för oss att varje hund känner sig uppmärksammad, älskad och som en del av vår familj. 

 

Vi går två promenader om dagen och söker upp våra grönområden i utmed strandpromenaden mot Tantolunden, eller på Årstasidan där vi går i skogen. Dogga ligger så bra till, att man direkt kommer ut på trevliga gröna promenadvägar utan att behöva gå utmed de trafikerade vägarna. Om sommaren kan hundarna, då vi gå ner till Årstaviken ta ett svalkande dopp. Alla hundar får sin långpromenad på förmiddagen, vi utlovar minst en timmes promenad varja dag, men det blir ofta längre. Såklart anpassar vi även promenader för hundar som är lite äldre eller sjuka. 

Personalen är kunnig och engagerad, vi bryr oss mycket om våra fyrfota vänner. Vår önskan är att du som kund ska känna dig varmt välkommen till oss.

 

En vanlig dag på dagis

07:00 - 09:00 Inlämning - Hundarna kommer till dagis 
09:30 - 12:00 Alla hundar får sin långpromenad
12:00 - 14:00 Boxvila med lugn musik och lunch för de hundar som äter medhavd mat mitt på dagen

14:00 - 16:00 Eftermiddagspromenad för alla hundar
16:00 - 18:00 Utlämning - Hundarna hämtas


Öppettider & Kostnad

Vi har öppet alla vardagar mellan 07.00 - 18.00 och tar endast emot heltidshundar, du har flextid och är fri att lämna din hund så mycket du vill under våra öppettider. Säg bara till om du behöver lämna eller hämta utanför våra dagliga in och utlämningstider. Röda dagar håller vi stängt och dag före röd dag stänger vi klockan tre. Dessutom har vi stängt Midsommarafton, Julafton och Nyårsafton. Vi har inget sommarstängt förutom de röda dagarna. 

Vår månadsavgift är 4100 kronor eller 4250 med kloklipp varje vecka inkluderat.

 


För vilka hundar är dagis lämpligt - inskolning

Du som önskar dagisplats åt din hund får börja med att komma tillsammans med din hund på ett personligt besök. Du får se dig om i lokalen, vi ställer en del frågor om er hund och förklarar hur vårt dagis fungerar. Om det första mötet känns rätt för både dig och oss är det dags för inskolning. Under inskolningsveckan vänjs hunden in att vara hos oss, att vara med sina hundkompisar och fungera på promenader. Vi brukar anpassa inskolningen till individen och tillsammans med er bestämma ett schema. Är din hund van att vara på dagis sedan innan kan vi börja med en lite längre dag men har du en valp så kanske vi bara börjar med någon timmes lek med rumskompisarna första dagen. Om hunden trivs och fungerar skriver vi kontrakt och hunden börjar på riktigt den andra veckan. Skulle det inte fungera försöker vi lösa situationen, om det inte går, är det bäst att hitta en annan typ av hundpassning. Hos oss står hundarnas välmående i centrum, det finns hundar som inte alls passar att gå på hunddagis. (Den första inskolningsveckan är hos oss betalningsfri.)

Vi tar emot hundar av alla raser, blandraser och storlekar men din hund bör ha fyllt sex månader. Vi tar även endast emot kastrerade hanhundar eftersom vi har tikarna här under löpperioden. Det är dock längre väntetid hos oss för större raser då vi har en rätt liten lokal och har inte plats att ha många stora hundar. Därför måste en av våra större hundar slutar för att vi ska kunna ta in en ny.
Hunden måste vara försäkrad och vaccinerad enligt SKK:s riktlinjer. Och i övrigt vara fullt frisk från smittsamma sjukdomar. Om din hund under dagistiden får någon skada eller krämpa så han eller hon tillfälligt behöver extra tillsyn, medicinering, lugnare promenad eller vila från andra hundar kan vi ordna det. Löptikar är välkomna, men får under löptiden lämna sin grupp och vara i särskild löpbox.

 

Kommer min hund lära sig något på dagis

Det är en vanlig fråga hos dem som funderar på att låta sin hund börja på dagis. På Dogga kommer vi inte träna med din hund, vi överlåter det till dig som husse eller matte, då den viktiga träningen stärker banden mellan hund och förare. Men det är klart att din hund ändå kommer få många timmars övning med att umgås med andra hundar och människor och vara utan matte eller husse. Att inte dra i kopplet och ha tålamod att vänta då vi rastar mer än en hund i taget. Likaså tillåts inte din hund att sitta och skälla inomhus och måste invänta ett varsågod innan hon eller han får gå ut från boxen. För de flesta av hundarna är det säkert inga nyheter, men ett måste för att vår vardag ska fungera väl.

 

Intresseanmälan för dagisplats

Ni är varmt välkomna att höra av er till oss om intresset finns. När vi tar in en ny hund kan vi inte enbart gå på kötid. Vi måste ta hänsyn till att hitta den typ av hund som vi tror ska passa in i den grupp där en hund slutar. Vi har väldigt begränsat med utrymme för lite större hundar. Om du vill ställa din hund på kö kan du antingen ringa oss, komma in i lokalen eller skicka ett mail. Vad vi behöver veta är när du behöver platsen, vilken ras du har, vilket kön på hunden, hundens ålder. Skriv gärna några ord om din hunds personlighet. Och så ditt telefonnummer och gärna en mailadress, så hör vi av oss till dig när vi har möjlighet att ta emot er på Dogga.