Hunddagis på Södermalm

Dogga hunddagis är ett personligt och fräscht hunddagis på Södermalm med plats för 30 hundar. Hos oss ska hundarna trivas och kunna koppla av. Därför har vi valt att ha hundarna i små grupper om cirka fyra till sex individer då de ska sova och ta det lugnt i sina rum. Vår målsättning är att alla hundar ska må bra hos oss och kunna våga visa upp varenda sida av sin personlighet. Vi använder oss endast av lugna metoder. Hos oss får alla hundar blomma ut. Vi tror på att det bidrar till en välkomnande miljö för våra dagishundar och stärker deras självförtroende. Därför väljer vi även att gå med mindre grupper på promenaderna så varje hund får personlig tid. Det är viktigt för oss att varje hund känner sig uppmärksammad, älskad och som en del av vår familj. 

Vi går två promenader om dagen och söker upp våra grönområden utmed strandpromenaden mot Tantolunden, eller på Årstasidan där vi går i skogen. 

Dogga hunddagis ligger så bra till på Södermalm, man kommer direkt ut på trevliga gröna promenadvägar utan att behöva gå utmed de trafikerade vägarna. Om sommaren kan hundarna, då vi gå ner till Årstaviken ta ett svalkande dopp. 

Alla hundar får sin långpromenad på förmiddagen, vi utlovar minst en timmes promenad varje dag, men det blir ofta längre. Såklart anpassar vi även promenader för hundar som är lite äldre eller sjuka. 

Personalen är kunnig och engagerad, vi bryr oss mycket om våra fyrfota vänner. Vår önskan är att du som kund ska känna dig varmt välkommen till oss.

Givetvis är dagiset godkänt av länsstyrelsen och följer Hunddagisföreningens avtal och riktlinjer. Och därmed uppfyller vi SKK:s rekommendationer om hur ett hunddagis ska drivas.

En vanlig dag på hunddagis

07:00 – 09:30 Inlämning – Hundarna kommer till hunddagis 

09:30 – 12:00 Alla hundar får sin långpromenad

12:00 – 14:30 Rumsvila med lugn musik och lunch för de hundar som äter medhavd mat mitt på dagen

14:30 – 16:00 Eftermiddagspromenad för alla hundar

16:00 – 18:00 Utlämning – Hundarna hämtas

Öppettider

Vi har öppet alla vardagar mellan 07.00 – 18.00, du har flextid och är fri att lämna din hund så mycket du vill under våra öppettider. Säg bara till om du behöver lämna eller hämta utanför våra dagliga tider för lämning och hämtning. Röda dagar håller vi stängt och dag före röd dag stänger vi klockan tre. Dessutom har vi stängt Midsommarafton, Julafton och Nyårsafton. Vi har inget sommarstängt förutom de röda dagarna.

Kostnad

Vår månadsavgift är 4500 kr eller 4650 kr med kloklipp varje vecka.

Vi tar bara emot hundar som går heltid (5 dagar i veckan) på hunddagiset och kan inte tillgodose enbart delar av veckor. 

bulldog rullar

För vilka hundar är hunddagis lämpligt

Du som önskar dagisplats åt din hund får börja med att komma tillsammans med din hund på ett personligt besök. Du får se dig om i lokalen, vi ställer en del frågor om er hund och förklarar hur vårt hunddagis fungerar. Om det första mötet känns rätt för både dig och oss är det dags för inskolning. 

Vi tar främst emot små hundar eftersom våra rum är små. Din hund ska vara minst sex månader och om hane vara kastrerad.

Hunden måste vara försäkrad och vaccinerad enligt SKK:s riktlinjer. Och i övrigt vara fullt frisk från smittsamma sjukdomar. Om din hund under dagistiden får någon skada eller krämpa så han eller hon tillfälligt behöver extra tillsyn, medicinering, lugnare promenad eller vila från andra hundar kan vi ordna det.

Inskolning

Under inskolningsveckan vänjs hunden in att vara hos oss, att vara med sina hundkompisar och fungera på promenader. Vi brukar anpassa inskolningen till individen och tillsammans med er bestämma ett schema. Är din hund van att vara på hunddagis sedan innan kan vi börja med en lite längre dag men har du en valp så kanske vi bara börjar med någon timmes lek med rumskompisarna första dagen. Om hunden trivs och fungerar skriver vi kontrakt och hunden börjar på riktigt den andra veckan.

hundar illustrator

Kommer min hund lära sig något på hunddagis

Det är en vanlig fråga hos dem som funderar på att låta sin hund börja på hunddagis. På Dogga kommer vi inte träna med din hund, vi överlåter det till dig som husse eller matte, då den viktiga träningen stärker banden mellan hund och förare. Men det är klart att din hund ändå kommer få många timmars övning med att umgås med andra hundar och människor och vara utan matte eller husse. Att inte dra i kopplet och ha tålamod att vänta då vi rastar mer än en hund i taget. 

hundar i gula löv

Intresseanmälan för plats på hunddagis

Ni är varmt välkomna att höra av er till oss om intresset finns. När vi tar in en ny hund kan vi inte enbart gå på kötid. Vi måste ta hänsyn till att hitta den typ av hund som vi tror ska passa in i den grupp där en hund slutar. Om du vill ställa din hund på kö kan du antingen ringa oss, komma in i lokalen eller skicka ett mail. Vad vi behöver veta är när du behöver platsen, vilken ras du har, vilket kön på hunden, hundens ålder. Skriv gärna några ord om din hunds personlighet. 

Annons
Annons